Uudenmaan liitto

Ryhmäkuva: Sotahuuto 20nn

1. Mistä olette tulleet?
ULI (Uudenmaan liitto) perustettiin vuoden 2013 lopussa Spitaalisten vaeltajien ja Tuonen korppien yhdistyessä. Tavoitteena oli muodostaa tehokas osasto, joka myös kokonsa puolesta pärjäisi Sotahuudon kärkikahinoissa. Vuonna 2014 ryhmien fuusio osoittautui onnistuneeksi, kun ensimmäisessä Sotahuudossaan ULI yllätti Sotahuutoskenen saavuttaen tapahtumassa neljännen ja ryhmäturnauksessa toisen sijan.

2. Oliko ryhmällänne esikuvia tai onko niitä ajan myötä tullut?

Conan barbaari

3. Mikä on ollut haasteellisinta ryhmän toiminnassa?

ULI joutuu usein paikkaamaan linjan heikkoja kohtia, jolloin ryhmä joutuu pelaamaan epämukavuusalueellaan, eikä pääse toteuttamaan pelityyliään.

4. Entä onko jotain oleellista muuttunut ryhmässänne perustamisen jälkeen?

Isoin muutos perustamisen jälkeen tapahtui alkuvuodesta 2019, kun ryhmästä poistui noin kymmenen hengen vahvuinen osasto perustamaan uutta ryhmää. ULI on kuitenkin onnistunut rekrytoimaan paljon uusia nuoria taistelijoita, minkä ansiosta ryhmän jakautumisen seuraukset jäivät odotettua pienemmiksi.

5. Millaiseksi luonnehtelisit teidät ryhmänä juuri nyt?

Hyvällä ryhmähengellä varustettu joukkue, joka mättää kovaa. Joukkueen viimeaikaisen rekrytointipolitiikan ansiosta ikähaarukka on melko suuri.

6. Onko jotain erityistä seikkaa, miten olette vaikuttaneet skenen kehittymisessä?

ULI on jo vuosien ajan lisännyt boffauksen toimintamahdollisuuksia valmiille harrastajille ja kasvattanut lajin näkyvyyttä uuden yleisön saavuttamiseksi hallituissa rajoissa. Esimerkkeinä mainittakoon treenitapahtumat Mylly & Ahjo, sekä jo kolmesti järjestetyt kaksintaisteluturnaukset lapsille ja nuorille. Jäsenistä peräti 7 (Rasmus, Alvar, molemmat Leot, Kalle, Veeti & Tuukka) ovat myös ohjanneet erinäisiä boffermiekkailukerhoja. Tuusulan seurakunta on tehnyt tästä kasvavaa nuorten lajia alueellaan vuodesta 2015, ja toimintaa on viety myös Keravalle, Korsoon ja Järvenpäähän. Ulin “kivijalkajäsen” Robert Noopila vastasi lisäksi vuoden 2019 Sotahuudon ryhmäturnauksen toteutumisesta.

7. Millaiset ovat tilanteet tai paikat missä ryhmänne pääsee loistamaan?

Joukkue pääsee loistamaan tilanteissa, joissa nopea rynnäköinti on mahdollista.

8. Minkä muiden ryhmien kanssa on ollut antoisinta taistella?

8.1 – Vastaan: Valdyr, Maahinkainen, Rotat, Al-Kharid

8.2 – Puolella: Puolella: Valdyr, Valkoinen komppania, Goblinit, Al-Kharid

9. Mikä tai mitkä ovat ryhmänne vahvuuksia?

Yksilötaito ja kova mättöasenne

10. Mikä tai mitkä ovat ryhmänne heikkouksia?

 ”Joku muu” -mentaliteetti. Välillä juoksevat asiat jäävät muhimaan, kun moni haluaisi ottaa lajin suhteen vaan rennosti…

11. Minne olette menossa ja miten sinne pääsette?

Liikaa painetta ei haluta ottaa tulevasta. Ensisijaisesti halutaan vaan treenata, nauttia lajista ja hyvien tyyppien seurasta.

12. Taisteluvahvuus ja jäsenmäärä:

Tällä hetkellä 23 vakiintunutta jäsentä. Taisteluvahvuus vaihtelee tapahtumakohtaisesti (12-20).

13. Ominaisin taistelutyyli:

Rynnäköinti

14. Panssarointi:

Ikähaarukankin vuoksi laaja vaihteluväli. Vanhoilla konkareilla keskiraskas/raskas. Nuorilta joukkue edellyttää useimmiten vähintään kypärän käyttöä.

15. Treenaus

Aktiivista läpi vuoden. Talvisin harjoitellaan kerran viikossa Savion koululla, Keravalla. Kesäisin 1-2 kertaa viikossa. Kesäinen treenipaikka vaihdellut Keravan ja Korson välillä.

16. Kotipaikka:

Kerava/Vantaa/Tuusula

17. Jäseniä muissa kaupungeissa:

Moni pitkäaikainen jäsen asuu tätä nykyä pääkaupunkiseudulla (Vantaa, Helsinki, Espoo). Erityisesti Tuusulan alueelta on myös rekrytty innokkaita nuoria vuosien varrella, ja 2 jäsentä Järvenpäästä.

18. Rekryt, kyselyt ja lisätietoja?

Lisätietoja joukkueen managerilta Rasmus Naumoff rasmus.naumoff@hotmail.com

Haastatteluun vastasi Rasmus Naumoff ja Ilmari Leinonen 6/2021