Suolaiset Soturit

Julkaistu Graalin Hurttien sivuilla 15.11.2018

Suolaiset Soturit Sotahuudossa 2018. Kuva Kristiina Tarkkala.

1. Mistä olette tulleet?
Tammikuussa eräänä lauantaina herramme vuonna 2000 ynnä 18 oli kapteeni jo unilakki päässä ja pyjamat jalassa valmiina menemään yöpuulle kun puhelin soi ja tuleva miehistön jäsen sieltä kertoi hieman sammaltaen että Albertin Kellarissa olisi tarjolla merirosvometallia livenä. EL Capitan nykäisi päälle heikkolaatuisen merirosvokostyymin ja huomasi paikalle saavuttuaan että siellä oli noin viisi muuta tuttua. Noin tunnin ja usean tuopin jälkeen meillä sitten olikin ryhmä sotahuutoon kun joku meni tällaista ehdottamaan.
Tärkeä tekijä ryhmän SoHu-debytoinnin kannalta oli Puolassa järjestettävän OldTown Festivalin ja Sotahuudon osuminen eri viikoille. Jo vuodesta 2015 monet miehistön jäsenet ovat seilanneet Puolaan elämysten ja halvan rommin perässä, mutta tänä vuonna aikataulut mahdollistivat molempiin tapahtumiin osallistumisen, joten saimme riittävästi sotureita kasaan ryöstöretkelle.

2. Oliko ryhmällänne esikuvia tai onko niitä ajan myötä tullut?
Ryhmän prototyyppi oli Raaseporin Sotahuudossa nähty Lentävä Hämäläinen joka ei aikoinaan oikein saanut tuulta purjeisiinsa. Myös 13. Komppania on vaikuttanut kapteenin kautta ryhmän toimintaa kentällä ja sen ulkopuolella.

3. Mikä on ollut haasteellisinta ryhmän toiminnassa?
Miehistö on hajautunut ympäri maailman meriä ja entiset varusteetkin on vaihdettu juomiin juuri ennen tapahtumaa joten koheesio ei ehkä ole ollut heti huipussaan, mutta hyvällä_meiningillä ja aseita ‘lainaamalla’ siitäkin selvittiin. Ehkä nyt saataisiin omat aseet kun Englannin kuningatar viimein maksoi ne velat.

4. Entä onko jotain oleellista muuttunut ryhmässänne perustamisen jälkeen?
Miehistön koko vahingossa triplaantui kevään aikana ja olisi varmasti nelinkertainenkin jos ei porukka putoaisi jatkuvasti humalassa mastosta ja teloisi itseään taistelukelvottomaan kuntoon.

5. Millaiseksi luonnehtelisit teidät ryhmänä juuri nyt?
Otamme viemäriputkiväkivallan hieman rennommin kuin ryhmät yleensä, kuten ehkä tässä Sotahuudossa huomattiin emmekä koe tarvetta muuttaa kurssia kohti vakavempia vesiä. Miehistö oli vihreämpää kuin merilevä vaikka pari sotahuutoveteraania riveistä löytyykin, johtuen pääasiassa shanghaijaamalla hoidetusta rekrytoinnista.

6. Onko jotain erityistä seikkaa miten olette vaikuttaneet skenen kehittymisessä?
Toivottavasti oikeanlaisen suolan ja peli-ilon määrä on nyt nousussa tämän sotahuutistelun jälkeen. Monet miehistön jäsenet ovat vetäneet boffausta kouluilla sekä nuoriso- ja liikuntatapahtumissa rommirahojen toivossa tai yhteiskuntapalveluksena.

7. Millaiset ovat tilanteet tai paikat missä ryhmänne pääsee loistamaan?
Arkun_ kantaminen, aarteen_ ryöstäminen, rommin_ juominen, rynnäköinti, suolaaminen.

8. Minkä muiden ryhmien kanssa on ollut antoisinta taistella?
8.1 – Vastaan: ​Rutto, Harhamainparvi

8.2 – Puolella: ​Maahinkainen, 13. Komppania, Compania de la Sol

9. Mikä tai mitkä ovat ryhmänne vahvuuksia?
Vihollislaivojen saastuttaminen peli-ilolla, hyvä maku rommien suhteen ja kuolemanpelon puute.

10. Mikä tai mitkä ovat ryhmänne heikkouksia?
Varusteiden puute/vaihtaminen rommiin juuri ennen tapahtumaa, Spartaa vastaan taisteleminen suoraan edestäpäin ja alkoholittoman siman juominen.

11. Minne olette menossa ja miten sinne pääsette?
Tavoitteena on seilata kulta-aarteen kanssa kohti Sartosaa läpi lukemattomien vihollisten,
kerryttäen samalla laivamme varuste-, rommi- ja kultavarantoja. Sartosassa lopullinen tehtävämme on haudata aarrearkku kuuden jalan syvyyteen ja piirtää sen sijainnista mahdollisimman epäselvä ja monitulkintainen kartta. Aarteen löytäminen ilman karttaa on mahdollista ainoastaan jos bofforyhmästä löytyy Oakheart-rommin etsimiseen koulutettu nuuhkija.

12. Sotahuuto
12.1 – Mieluisin vihollinen: Komppania 13. Komppania (Suolainen Kapteeni haluaa todistella vanhalle ryhmälleen ettei ole pelkkä POSERI), Goblinit (VERIKOSTO), Compania de La Sol (Viedään niiden kulta_rahet), Wanainmaa (Tuttuja on kiva myllyttää myös treenien ulkopuolella), Norppasoturit (kts. yllä)

12.2 – Mieluisin liittolainen: Komppania (Hyvä, tuttu, turvallinen ryhmä), Maahinkainen (Jättiläisen harteilta näkee kauas ja sen seläntaakse on mukava mennä pahoja linjamörköjä piiloon), Compania de La Sol (Eksytetään ne metsään jotta saadaan niiden kulta_rahet), Harhamainparvi (Ryhmämme tarvitsee dedikoidut papukaijat parveilemaan ympärille)

Tekniset tiedot:

Taisteluvahvuus ja jäsenmäärä: 14 (20)

Ryhmän juuret:
2018 Suolaiset Soturit
Ryhmän ydinukoista osa on ollut Wanainmaan miehistössä joinakin vuosina.

Ominaisin taistelutyyli: Suolaisuuden taktinen maksimointi ja sen toimittaminen vihollislinjain keskelle.

Panssarointi: Kevyt, lähes olematon, hieman kuin miehistön alusvaatekerrasto. Suurin osa panssareista on kilpiä, ja useimmalla ei ole sitäkään. Panssarit kuitenkin vain hidastaa juostessa.

Treenaus: Wanainmaan treeneissä on nyt käyty ja toiveita on esitetty arkipäivänä järjestettävistä treeneistä ja kapteeni on ottanut asian vakavaan harkintaan.

Kotipaikka: Hämeenlinnan Rantakasino

Jäseniä muissa kaupungeissa: Joensuuhun on muutama piraatti jäänyt odottamaan myötäisempiä tuulia.

Rekryt, kyselyt ja lisätietoja? facebook, http://lipeva.proboards.com/

Haastatteluun vastasi: Kapteeni Merisota_Esa (Juha-Matti Kuusinen) miehistöineen sai tämän epämääräisen sepustuksen aikaan.