Etelän Imperiumi

13.5.2020

1. Mistä olette tulleet?

Etelän Imperiumi hallitsee koko Etelä-Suomea ja on todistettavasti Bysantin suora jälkeläinen. Ydinalue keskittyi alusta lähtien pääkaupunkiseudulle. Joukkue kasaantui ensimmäistä kertaa vuoden 2011 Sotahuudon jälkeen Valdyrin (ex Pk-Ulfnarin) ja Corona Muraliksen yhdistäessä voimansa purppuraan väriin ja Bysantin värin alle. Tarkoituksena oli liittyä yhteen suuremman hyvän nimessä, mutta kuitenkin ylläpitäen joukkueiden omaa identiteettiä. Bysantti mahdollisti viikinki- sekä ristiretkeläisteeman. Nykyisin joukkueella on osasto myös Lahdessa ja hajasijoitus henkilöitä ympäri Etelä-Suomea.

Sotahuudon 2012 jälkeen Valdyrin ja Coronan liittoumaan tuli mukaan pitkän linjan skirmausjoukkue Leviaattani. Samalla värimaailma uudistui nykyiseen mustaan ja purppuraan. Liikkuvan linjajoukkueen väkimäärä nousi samalla 40 henkilöön, mutta kasvukivuista ja sekalaisesta varustuksesta kärsivä joukkuekoalitio haki vieläpaikkaansa boffausskenen ”isojen poikien” liigassa. Tämä näkyi erityisesti legendaksi nousseessa Karjalan armeijassa.

Vasta vuodesta 2013 joukkue on kasvanut yhtenäiseksi taistelevaksi yksiköksi, jonne kaikki halukkaat ovat tervetulleita. Vanhat joukkuerajat ovat jääneet taakse ja ajatuksena on saada mahdollisimman paljon ihmisiä mukaan boffaamaan ja pitämään hauskaa yhdessä. Samalla on yhtenäistetty ja kehitetty joukkueen varustusta ja hylätty edeltävien joukkueiden vanhaksi jäänyttä varustusta. Joukkueen sisällä naureskellaan joka vuosi eteen tuleville huhuille Etelän Imperiumin hajoamisesta ja muille villeille tarinoille.

Varsin tärkeässä osassa Etelän Imperiumin historiaa ovat kaikki armeijatoverit sekä erityisesti ne joukkueet jotka ovat vierailleet Etelän Imperiumin riveissä. Vuonna 2013 FSC, 2014 Niittoväki 2015 Vorna ja Riskiretkeläiset, 2016 Draakin vapaakomppania, 2019 Al-Kharid.

2. Oliko ryhmällänne esikuvia tai onko niitä ajan myötä tullut?

Virallisia esikuvia joukkueella ei ole, mutta olemme pyrkineet hyväksikäyttämään monia asioita, joita muut ovat jo kokeilleet. Hyvinä esimerkkeinä ovat pitkät keihäät muilta linjaryhmiltä, omavaraisuus anti-skirmauksessa Maahinkaiselta ja heittokeihäissä on pyritty hyödyntämään Rottien esimerkkiä.

3. Mikä on ollut haasteellisinta ryhmän toiminnassa?

Suuri joukkue, joka on alkuun kasaantunut useista eri porukoista on ollut haasteellinen hitsata yhteen. Kuitenkin vuosien varrella on pelisäännöt tulleet tarkemmiksi ja selkeämmäksi, mikä näkyy yhteisenä linjana päätöksissä.

4. Entä onko jotain oleellista muuttunut ryhmässänne perustamisen jälkeen?

Suurimmat muutokset ensimmäisen vuoden 2012 jälkeen ovat olleet vuosina 2013 ja 2017.

Vuosi 2013 kasvatti joukkueen noin 40 henkilöön, joka oli sinä vuonna toisiksi isoin joukkue, heti Maahinkaisen jälkeen. Samana vuonna Leviaattani oli ensimmäistä kertaa Etelän Imperiumin väreissä mukana ja sitä myöten myös monet nykyaktiivit, mukaan lukien taistelunjohtaja tulivat mukaan. Samana vuonna joukkue sai tärkeän oppitunnin Karjalan armeijassa, mikä siivitti kehitystä eteenpäin ja lujitti hyvinkin voimakkaasti ryhmähenkeä.

Vuosi 2017 oli monella tapaa uudenlainen vuosi. Valdyr aloitti omana joukkueena, jolloin monia Etelän Imperiumilaisia siirtyi kyseisen joukkueen riveihin. Samana vuonna Akatemia siirtyi osaksi Etelän Imperiumin vahvuutta. Tämän lisäksi oltiin uuden äärellä kun joukkue kasvatti kokonsa melkein 80 taistelijaan tehden samalla Sotahuutohistoriaa kokonsa puolesta jälleen kerran. Imperiumia on vain liikaa.

5. Millaiseksi luonnehtelisit teidät ryhmänä juuri nyt?

Etelän Imperiumi aina voimakkaasti kehittyvä joukkue. Joukkue ottaa uusia taistelijoita riveihinsä vuosittain ison joukon ja pyrkii tarjoamaan erilaisia mahdollisuuksia boffauksen harrastamiseen. Meillä on tasaisesti pitkään boffanneita ja vasta aloittelevia henkilöitä. Myös joukkueen ikäjakauma on laaja, kun nuorimmat ovat 15-vuotiaita ja vanhimmat yli 50-vuotiaita.

Erityisen ylpeitä joukkueessa ollaan varhaisnuorten kanssa tehtävään toimintaan. Etelän Imperiumi vie bofferien ilosanomaa eteenpäin erityisesti ala-asteikäisille, jotka ovat tulevaisuuden boffaajia ja kiinnostuneita kokeilemaan jo tänään. Vuositasolla varhaisnuoria tavoitetaan 100-200 riippuen koulujen ja muiden yhteistyöorganisaatioiden kiinnostuksesta. Tämän lisäksi Etelän Imperiumi hoitaa mahdollisuuksien mukaan boffauspisteitä erilaisiin tapahtumiin, esim Ropecon ja Helsingan keskiaikapäivä.

6. Onko jotain erityistä seikkaa miten olette vaikuttaneet skenen kehittymisessä?

Etelän Imperiumi järjesti vuoden 2018 Sotahuudon ja oli suuresti auttamassa vuoden 2019 Sotahuudon järjestämisen kanssa.

Pääkaupunkiseudulla olemme ylläpitäneet vuosia säännöllisiä sisäharjoituksia, vaikka ne ovat rokottaneet joukkueen rahavaroja. Etelän Imperiumi on ollut esimerkkinä uusien ihmisten rekrytoimisessä ja mukaan ottamisessa vuosikausia vaikka välillä on tullut kommenttia sen vaikutuksesta joukkueen tehoihin.

Joukkue tutustuttaa uusia ihmisiä boffauksen pariin myös boffaustapahtumien ulkopuolella boffauspisteitä ylläpitäen.

7. Millaiset ovat tilanteet tai paikat missä ryhmänne pääsee loistamaan?

Joukkue on hyvinkin modulaarinen ja pyrkii tuomaan jotain jokaiselle osa-alueelle.

Etelän Imperiumi toimii parhaimmillaan kokonaisuutena kun jokainen osa-alue pääsee tukemaan toisiaan omien vahvuuksien mukaan. Tästä syystä Sotahuutoa pienemmissä tapahtumissa on haasteita saada konetta kulkemaan parhaalla mahdollisella tavalla, kun kaikki osastot eivät ole mukana. 

8. Minkä muiden ryhmien kanssa on ollut antoisinta taistella?

8.1 – Vastaan:

Maahinkainen, Kuola, Valdyr

8.2 – Puolella:

Maahinkainen, Goblinit, Harhamainparvi, Rotat

9. Mikä tai mitkä ovat ryhmänne vahvuuksia?

Yhteistyö ja ylivoima

10. Mikä tai mitkä ovat ryhmänne heikkouksia?

Koon tuomat haasteet

11. Minne olette menossa ja miten sinne pääsette?

Etelän Imperiumia kehitetään mahdollistamaan boffaus mahdollisimman monille ja ympäri vuoden. Eli tarkoituksena on pitää toiminta mahdollisimman turvallisena ja olla aidosti aloittelijaystävällinen joukkue.

12. Sotahuuto

12.1 – Mieluisin vihollinen:

Maahinkainen, Savon prikaati, Valdyr

12.2 – Mieluisin liittolainen:

Maahinkainen, Goblinit, Harhamainparvi, Rotat

13. Taisteluvahvuus ja jäsenmäärä:

50-70 [38]

14. Ryhmän juuret:

Leviaattani 2007-2012 Etelän Imperiumiin 2013

Corona Muralis 2009-2011, 2019, Etelän Imperiumissa alusta lähtien

Etelän Imperiumi 2012->

Valdyr osana Etelän Imperiumia 2012-2016

Akatemia 2015-2016, Etelän Imperiumiin 2017

15. Ominaisin taistelutyyli:

Etelän Imperiumi on täysin modulaarinen joukkue, josta löytyy kaikenlaisia taistelytyylejä

16. Panssarointi:

Painopiste raskaassa, mutta myös kevyesti panssaroituja on

17. Treenaus:

Etelän Imperiumi pyörittää ympäri vuoden vähintään yksiä treenejä viikossa. Talvella sisätreenit kaikille ja sään salliessa ulkotreenit omalle joukkueelle sekä mahdollisesti kaikille avoimia ulkoharjoitteita myös

18. Kotipaikka:

Espoo/Helsinki

19. Jäseniä muissa kaupungeissa:

Ympäri Suomen

20. Rekryt, kyselyt ja lisätietoja?

Tapio Suontakanen nolla505952079

Facebook & Instagram

Sähköposti: etelan.imperiumi(ät)gmail.com

21. Haastatteluun vastasi:

Joukkueenjohtaja ja Etelän Imperiumi ry:n puheenjohtaja Tapio Suontakanen, vuoden 2020 johtajien kanssa.

Etelän Imperiumi Sotahuuto 2019 Mikkeli