Corona Muralis

29.5.2020

Corona Muralis Sotahuudossa 2011

1. Mistä olette tulleet?

Olipa kerran Ropecon, jossa muutama Warhammereilla pelaava pojankloppi tutustui boffaukseen ja pian tämän jälkeen oli rakennettu omat epämääräiset miekat, joilla mätkittiin takapihalla. Tätä harrastettiin säännöllisen epäsäännöllisesti noin viiden henkilön voimin, kunnes 2008 larp-kalenterista löytyi Sotahuuto-tapahtuma. Kaverukset suuntasivat tapahtumaan kolmen miehen voimin ja taistelivat osana Entaliaa. Omista varusteista ensimmäisessä Sotahuudossa meni läpi 0 (kilvistä puuttui kasteluletku).

Väkivallan, vapauden ja veljeyden vuoden jälkeen päätettiin perustaa oma joukkue. Omalle joukkueelle kaivattiin nimeä (2008 nimenä oli Illuminati) ja se löytyi lopulta Rooman historiasta: Corona Muralis, joka tarkoittaa seppelettä, joka annetaan sotilaalle, joka vie ensimmäisenä lipun valloitettavan kaupungin muurille. Tästä muotoutui myös joukkueen slogan : Ensimmäisenä muurilla. Joukkueen käyttämästä punaisesta viitasta muotoutui ryhmän tunnusmerkki ja identiteetin osa. 

2. Oliko ryhmällänne esikuvia tai onko niitä ajan myötä tullut?

Ensimmäisenä esikuvana täytyy mainita Entalia. Illuminati (sittemmin Corona Muralis) oli ollut osa Entaliaa ja se oli ollut se boffausjoukkue ja se ominaistyyli, mikä me oltiin nähty: Rento ote, jossa kaikki sai vähän tehdä mitä halusi, vaikka ydin löytyi linjasta.

Toisena esikuvana mainitsen Rämän. Tämä 2009-2011 vuosina elämänsä iskussa ollut pumppu sai aina Coronan sydämen lämpenemään. Tekemisen meininki, varustuksen kova taso ja tietenkin treenileirit.

3. Mikä on ollut haasteellisinta ryhmän toiminnassa?

Jaa’a, homma toimi kuin junan vessa, asuttiin kaikki lähekkäin ja varusteet hankittiin pääasiassa kuin kommunismissa konsanaan. Autoja oli käytössä (vanhempien) ja ompelijoitakin löytyi suhteessa ryhmän kokoon hyvä määrä. Aivan Coronan loppuvaiheilla oli erimielisyyksiä siitä, mihin suuntaan lähdetään toimintaa viemään: Jatketaanko kaveriporukka-Coronana vai muodostetaanko pk-Ulfnarin/Valdyrin kanssa Etelän Imperiumi. Tästä jopa aikanaan äänestettiin.

4. Entä onko jotain oleellista muuttunut ryhmässänne perustamisen jälkeen?

2010 sotahuutoon ryhmä kasvoi yli 20 taistelijan vahvuiseksi ja sama kasvu jatkui myös seuraavana vuonna. 2012 perustettiin Etelän Imperiumi yhdessä pk-Ulfnarin/Valdyrin kanssa. 2019 Corona palasi Sotahuudon taistelukentille itsenäisenä joukkueena ryhmän ensiesiintymisen 10v juhlavuoden kunniaksi.

5. Millaiseksi luonnehtisit teidät ryhmänä juuri nyt?

Sotahuudon osa ottaa toisia vakavammin. Toiset urheilee, toiset fiilistelee. Tärkeintä on kuitenkin, että kaikilla on joukkueessa hyvä olla. Ilmapiiri erinomainen.

6. Onko jotain erityistä seikkaa miten olette vaikuttaneet skenen kehittymisessä?

Toimme skeneen viitat, joita tosin ei yksikään muu ryhmä ottanut käyttöön.

7. Millaiset ovat tilanteet tai paikat missä ryhmänne pääsee loistamaan?

Metsätaistelut olivat alunperin meille antoisimpia, kun kevyellä varustelulla pystyttiin liikkumaan ja rynnäköimään 🙂 

8. Minkä muiden ryhmien kanssa on ollut antoisinta taistella?

8.1 – Vastaan: Sparta, SOS, Etelän Imperiumi (2019)

8.2 – Puolella: Rämä (etenkin 2011), Leviaattani, Maahinkainen, El Muerte (2019)

9. Mikä tai mitkä ovat ryhmänne vahvuuksia?

2020-luvulle saavuttaessa ryhmällä on kokemusta, panssaria, keihäitä ja pelisilmää. Taktiikkaa, taitoa ja huonoa huumoria. 

10. Mikä tai mitkä ovat ryhmänne heikkouksia?

2009-2011 kärsittiin vielä uuden joukkueen ongelmista, vähäisestä panssaroinnista ja vaihtuvuudesta, mutta 2019 juhlavuonna nämä ongelmat oli jo korjattu. 

11. Minne olette menossa ja miten sinne pääsette?

Olemme menossa kohti 15-juhlavuotta, mutta sitä odotellessa taistelemme osana Etelän Imperiumia, muodostaen siellä veteraaniosaston, joka ei ehkä enää jaksa juosta nuorten perässä, mutta kerromme mielellämme miten aikanaan kaikki oli boffauksessakin paremmin. 

12. Sotahuuto

12.1 – Mieluisin vihollinen: Saulkrast, Tuonen Korpit, Tura

12.2 – Mieluisin liittolainen: Entalia, Spitaaliset vaeltajat, Albergan Assassiinit, 

Tekniset tiedot:

Taisteluvahvuus ja jäsenmäärä: n.12

Corona Muraliksen riveissä taistelleista Etelän Imperiumissa jatkaa n.10hlöä. Kaiken kaikkiaan ryhmän riveissä on taistellut yhteensä noin 35 soturia.

Ryhmän juuret:

2008 Illuminati osan Entaliaa

2009-2011, 2019 Corona Muralis

2012 eteenpäin osana Etelän Imperiumia

Ominaisin taistelutyyli: Nopealiikkeinen linja, viimeiseen mieheen kuoleminen

Panssarointi: 2009-2010: Kevyt, 2011: Keskiraskas, 2019: Raskas.

Treenaus: Treenasimme omalla porukalla Espoossa Kuttulammen puistossa. Osa kävi Entalian/Etsubon treeneissä Leppävaarassa.

Kotipaikka: Espoon Laaksolahti, Kuttulammen puisto.

Jäseniä muissa kaupungeissa: Aikanaan olimme lähes kaikki Espoossa, muutamia Vantaalla ja Helsingissä. Nykyään homma on pahemmin hajonnut ympäri Suomea.

Rekryt, kyselyt ja lisätietoja? Joonas Lehtonen, Etelän Imperiumi on nykyään se suunta minne osoittaa kyselyitä

Haastatteluun vastasi: Joonas Lehtonen (Sapfon) ja Lauri Savonen (Ahneman) ryhmän perustajat

Sotahuuto 2011