Goblinit

9.9.2021

Kuvassa voi olla 1 henkilö
Voittajan hymy Sotahuuto 2021 -kuva© Juha-Matti Marjamaa
 1. Mistä olette tulleet?
  Me ollaan hyvin orgaanisesti, ja pikkuhiljaa rakentunut tiivis kaveriporukka, jota on joskus aikanaan “teiniskirmishiksikin” luonnehdittu, vaikkei se enää paikkaansa pidäkään. Vuosien aikana massaa on kuitenkin tullut paljon, niin ryhmäkoon, panssarien, kuin elopainonkin muodossa.
 2. Oliko ryhmällänne esikuvia tai onko niitä ajan myötä tullut?
  Tähän on ehdottomasti nostettava skirmivuosilta Rutto, Muerte, ja Veljekset. Milloinkaan ei päästy kaikki neljä taistelemaan rinnakkain yhdenaikaisesti, mutta lähellä käytiin pariin otteeseen. Ne oli vallan ikimuistoisia hetkiä!

Maahinkaisen, ja heidän myötään myös Galenien antama henkinen esikuva boffaamiseen lajina on myös ehdottomasti mainitsemisen arvoinen. Samoin erityisesti Ruttolaiset pitivät huolen siitä, että miekkailu oli aina puhdasta ja rehtiä, ja siitä ollaan pidetty kiinni! Keski-Suomen salaliitto ikuisesti!

 1. Mikä on ollut haasteellisinta ryhmän toiminnassa?
  Meidän anarkistinen, ajoittaisiin heimoneuvostoihin perustuva järjestelmä on ehdottomasti kokonaisuuden kannalta välttämättömyys, ja niin tärkeä osa meidän DNA:ta, ettei se ole menossa minnekään. Välillä se kuitenkin tuottaa haasteita organisoinnin ja vastuunjaon puolelta, mutta nää on oppimiskokemuksia kaikki.

Kentällä meistä jokainen on ryhmänjohtaja, ja vaikka sekin pääsääntöisesti kantaa aina hedelmää, löydämme itsemme välillä taistelemassa turhankin leveässä, thin green line -muodostelmassa.

 1. Entä onko jotain oleellista muuttunut ryhmässänne perustamisen jälkeen
  Siirtyminen ufokilpiskirmishistä linjaryhmäksi lienee se olennaisin ja itsestäänselvin muutos. Aiemmin kun tosiaan pelattiin aina äärilaidalla skirmaten, mutta sielläkin hiljalleen kasvatettiin vuosittain panssarien ja pidempien keihäiden määrää. Varsinainen jytky kuitenkin tehtiin 2018 Sotahuutoon, kun kaksi kuukautta ennen tapahtumaa äänestettiin strategian vaihdoksesta.

Ryhmän sisäiset toimintamallit ovat myös kokeneet jatkuvaa päivitystä, mikä on liittynyt erityisesti väkimäärän kasvamiseen, ensimmäisen vuoden kuudesta nykyiseen kahteenkymmeneen.

 1. Millaiseksi luonnehtelisit teidät ryhmänä juuri nyt?
  Maailmanmestarit
 2. Onko jotain erityistä seikkaa miten olette vaikuttaneet skenen kehittymisessä?
  Kenties mainittavin seikka on varustepelin loputon työstäminen. Emme missään nimessä ole siinä ensimmäisiä, saatika ainoita, mutta ehdottomasti pitkään ollaan oltu hiomassa niitä grammoja pois sieltä, missä niitä ei kaivata! Myös PE-putki ja lentokonevaneri on tietääksemme meidän käsissä nähty ensimmäistä kertaa kentillä.

Olimme myös viimeisiä vanhan metan mukaisia, puhtaasti offensiiviseen skirmaamiseen pohjaavia ryhmiä, ja mielenkiinnolla seuraamme, miten tuo meta tulee jatkossa muuttumaan.

 1. Millaiset ovat tilanteet tai paikat missä ryhmänne pääsee loistamaan?
  Jykevien selkärankaryhmien välissä on mukavaa olla, kunhan nekin uskaltautuvat kontaktiin! Kentän reunalla on myös kotoisaa, mutta nykyään emme avointa laitaa ja sen mahdollistamia manööverejä suuremmin kaipaa.
 2. Minkä muiden ryhmien kanssa on ollut antoisinta taistella?
  8.1 – Vastaan:
  Muerte, kiistattomasti <3

8.2 – Puolella:
Savo, Valdyr

 1. Mikä tai mitkä ovat ryhmänne vahvuuksia?
  Kyky sopeutua eri tilanteisiin. Pakittaen taistellaan omasta mielestämme kenties jopa paremmin, kuin eteenpäin puskien! Pelisilmä ja vähän yksilötaitoakin on vielä skirmausajoilta tallessa, ja sitä päästään aina tiukoissa paikoissa hyödyntämään. Aselajit pelaavat myös todella hyvin yhteen, avaten toisilleen paikkoja jokaisessa kontaktissa.
 2. Mikä tai mitkä ovat ryhmänne heikkouksia?

(Tähän kaikki mehukkaimmat aukot strategiasta).

Heerostelu, ja tahto grindata 10kdr jokaiselle yksilölle johtaa välillä siipien polttamiseen.

 1. Minne olette menossa ja miten sinne pääsette?
  Triplamestaruus jäi tällä kertaa loukkaantumisten ja vauhdinpuutteen vuoksi saavuttamatta, mutta kyllä se ryhmäturnausvoittokin on vielä haettava. Ja tietenkin yhtä aikaa Sotahuudon ja Hornankattilan kanssa, muuten ei lasketa!
 2. Sotahuuto

12.1 – Mieluisin vihollinen:
Maahinkainen, tuttuja on aina mukava lyödä!

12.2 – Mieluisin liittolainen:
Galenien kanssa on aina kotoisaa päästä vääntämään.

 1. Taisteluvahvuus ja jäsenmäärä:
  Kentälle saatiin tänä vuonna ennätysmäärä 20 taistelijaa, mutta teoreettisesti noin 25 olisi mahdollista.
 2. Ryhmän juuret:
  Galenit, Aracooooos, Herrasmiehet
 3. Ominaisin taistelutyyli:
  Keskellä linjaa, tai suljettua laitaa vasten, larppaamassa purkinavaajaa, ja grindaamassa maksimaalinen määrä DPS:ää.
 4. Panssarointi:
  Nykyään raskas. Rangaistuspanssareita löytyy jo tarpeeksi, että jengi osaa tehdä omat kamansa melko pienillä mukinoilla.
 5. Treenaus:
  Osa treenaa aktiivisesti, useimmat gonailee. Vanhat temput eivät kuitenkaan ole kadonneet minnekään.
 6. Kotipaikka:
  Tampere, Ylöjärvi, Äänekoski
 7. Jäseniä muissa kaupungeissa:
  Jyväskylä, Oulu, Helsinki, Turku
 8. Rekryt, kyselyt ja lisätietoja?
  Prospekto -takin saattaa saada niskaansa, jos sellaista tulee kysymään. Santtuun voi olla yhteydessä vaikkapa Sotahuudon Discord kanavan kautta, ja me jutskaillaan tapahtumissa aina mielellään niin uusien kuin vanhojenkin kasvojen kanssa!
 9. Haastatteluun vastasi:
  Gobot yksissä tuumien

Kuvasta kiitos Soinnulle! Maailmanmestarit vm. 2021